"Het symptoom is nooit het echte probleem.¨

kpni

KPNI

"kPNI is de medische tak van integratieve geneeskunde die het hoogste niveau van wetenschappelijk bewijs en een meer globale visie op de mens geniet! "

Wat is kPNI?

De KPNI staat voor Klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) en is een interdisciplinaire gezondheidswetenschap die de kennis van diverse wetenschappelijke disciplines samenbrengt en met elkaar verbindt om zo de onderliggende oorzaken van lichamelijke en psychische klachten te behandelen of te voorkomen. KPNI bestudeert eigenlijk hoe het lichaam als een geheel functioneert en hoe het eigenlijk kan dat we ziek worden of niet meer herstellen. 

De voornaamste wetenschappelijk disciplines die we met elkaar gaan verbinden zijn:

  • Immunologie
  • Neurologie
  • Endocrinologie
  • Fysiologie
  • Psychologie
  • Genetica
  • Epigenetica

Alle organen en systemen in ons lichaam communiceren met elkaar. Een probleem staat namelijk zelden op zich. En vooral wanneer het landurug geactiveerd , krijgt het meer gevolgen. Daarom is de oplossing voor chronische (welvaarts)ziekten een integrale oplossing die zich niet enkel richt op de symptomen, maar op de verstoorde werkingsmechanismen en hun onderlinge hiërarchie.De evolutie van de mens speelt daarbij een centrale rol, met andere woorden: waar komen we vandaan? Hoe was het vroeger en hoe is het nu.

 

Wat houdt een kPNI-behandeling in ?

De behandelingen binnen kPNI zijn totaal gevarieerd en worden elke dag meer uitgebreid, ze omvatten behandelingen en technieken van conventionele of allopathische geneeskunde evenals fytotherapie, orthomoleculaire geneeskunde, voeding en diëtetiek, lichaamsbeweging, psychologie, sociologie,  , lichaamstherapieën  en elke therapeutische benadering met wetenschappelijk bewijs.

Door elk geval grondig te bestuderen en te personaliseren (geen twee mensen zijn hetzelfde, geen twee ziekten zijn hetzelfde hoewel ze blijkbaar dezelfde naam hebben), is elke behandeling exclusief, gericht op elke situatie en persoon, en dit maakt het veel effectiever en efficiënt.We weten dat hoe meer we onze levensstijl distantiëren van onze genetische programmering als mens, hoe meer incongruentie er is tussen onze genetica en onze epigenetica (levensstijl, omgeving, enz.), hoe groter de kans dat we ziek worden. Met klinische PNI helpen we de persoon om weer meer mens te zijn, in alle opzichten, zowel biologisch als psychologisch, sociaal, mentaal …

Zoals elke patiënt anders is, is elke behandeling dat ook. Om het natuurlijk genezingsproces weer optimaal te laten functioneren, gebruik ik lifestyle- en bioritmeaanpassingen, voeding in al haar vormen, bewegingscoaching, sociale interventies en eventueel voedingssupplementen. Je kijkt niet enkel naar de aard van de voeding, maar ook naar voedings- en drinkfrequentie, het tijdstip van voedingsinnames, vastenperiodes en bewegingsmomenten in relatie tot de voeding. De kans is groot dat de concepten, ook na de behandeling, deel zullen blijven uitmaken van je leven. 

 

kPNI is complementaire geneeskunde

De kPNI kent geen grenzen, is oneindig en breidt zich elke dag meer uit, ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Door te begrijpen hoe de systemen en organen van het lichaam met elkaar in verband staan; Aangezien de activiteit van het immuunsysteem onlosmakelijk verbonden is met die van het spijsverteringsstelsel, evenals die van het spierstelsel of het zenuwstelsel of het endocriene systeem, zien en weten we hoe we de tekorten en veranderingen die de persoon hebben geleid, kunnen herstellen en behandelen. ziek worden of die u niet in staat stellen van een optimale gezondheid te genieten.

Op basis van antropologie, sociologie, psychologie, geneeskunde, voeding en biologie (verwevenheid van alle lichaamssystemen en organen met elkaar en met de omgeving) zoeken en behandelen we de oorsprong van ziekten. Alleen als we begrijpen hoe iemand ziek is geworden en het pad ongedaan maken dat is afgelegd om een nieuwe gezondheid te creëren, kunnen we een nieuw levensverhaal creëren dat anders is dan het verhaal dat de persoon tot nu toe heeft gehad.

Het is zonder twijfel de beste optie voor volledig geïntegreerde gezondheid en verenigbaar met conventionele behandelingen.