About me

“The natural healing force within each of us is the greatest force in getting well.”

― Hippocrates

 
HLTY David Impanis

Ik ben David Impanis, gelukkig getrouwd, vader van 2 en gepassioneerd door alles wat te maken heeft met voeding en sport.

Mijn interesse rond voeding en fysiologie is ongeveer 15 jaar geleden begonnen toen ik zelf actief met duursport ben begonnen en meer bepaald triathlon.Ik wou zelf begrijpen wat er met het lichaam gebeurt wanneer we welke type inspanning doen, welke invloed bepaalde voeding heeft, wanneer we eten, invloed van het bioritme etc… 

Het is een lange zoektocht geweest met ups and downs aangezien ik daarnaast zelf ook nog sukkelde met Colitis Ulcerosa (chronische darmontsteking). Aangezien ik mij moeilijk kon neerleggen bij het feit dat ik voor de rest van mijn leven medicatie ging moeten nemen , met alle mogelijke bijwerkingen vandien, ben ik zelf alle mogelijke literatuur en wetenschappelijke onderzoeken beginnen uit te pluizen en heb ik mij zelf hiervan kunnen genezen. Hiermee was ineens ook het zaadje gepland dat er meer is dan de klassieke geneeskunde.

Nadat ik mijn sportieve doelen had bereikt na 3 volledige triathlons en na de komst van onze kinderen ben ik andere duursporters gaan begeleiden. Ik wou hier ook meer, profesioneel dan, mee gaan doen maar bij het zoeken naar de juiste opleiding viel het mij op dat vele van deze opleidingen, zowel op gebied van inspanningsfysiologie als voedingskunde, in mijn ogen nogal achterhaald waren en gebaseerd waren op oude wetenschap. Uiteindelijk ben ik dan terecht gekomen bij de KPNI . Hiermee had ik direct zoiets van ‘ja, dat is het’. Dit komt omdat zij zich bezig houden met de meest recente wetenschap, het lichaam in zijn geheel gaan bekijken en een sterke link hebben met (top)sport.

Naast de opleiding KPNI-therapeut ben ik ook Intermittent Living Coach en heb ik reeds verschillende certificaten behaald bij de Natura Foundation zoals: Metabole stoornissen, darmherstel, Covid preventie en behandeling, Slaap, depressie en darmproblemen,…..
Het is een long-life leertraject aangezien er constant nieuwe inzichten bijkomen wat ervoor zorgt dat wat vandaag voor waarheid wordt aanzien morgen anders kan zijn.

Wat dus in de eerste plaats is gestart als een zoektocht voor mezelf en meer gefocust op sport voelde ik de behoefte om ook mijn kennis met andere mensen te delen los van de sport. Met mijn kennis probeer ik de zin van de onzin te onderscheiden en een brug(je) te vormen tussen de klassieke geneeskunde en de meest recente wetenschap. Daarom hou ik ook van de term complementaire of aanvullende geneeskunde.


De toekomst van gezondheidszorg ligt volgens mij dan ook in een multidisciplinaire aanpak. We kunnen vandaag de dag niet verwachten dat alle kennis bij 1 persoon ligt maar wel als we hier andere therapeuten bij gaan betrekken die elk met hun kennis een steentje kunnen bijdragen tot genezing. Het is ook daarom dat wij samenwerkingen aangaan met huisartsen om zo tot een meer complete zorg te komen met als enige doel: Mensen opnieuw gezond te maken.

Stay conscious about your health

Get Appoinment